2010-07-19

Gränsö Slotts LjusstöperiHej kära kunder!
Igår söndag körde vi till Västervik tur och retur för att köpa in vackra handstöpta ljus från Gränsö Slotts Ljusstöperi/Swedish Candles, som är ett familjeföretag som specialiserat sig på handstöpta grenljus av alla de slag. Företaget grundades 1985 av Ebba och Ragnar von Geijer. Ljusen finns nu till försäljning i butiken. Vi har långa, korta, grenljus, julgransljus princesskronor mm. Ljusen kännetecknas av sin höga kvalité och långa bränntid.

Lite historia från deras hemsida:
Ragnars mormor var prästfru i Håtuna i Uppland. Hon stöpte ljus till kyrkan och från henne har hantverket gått i arv. Vi arbetar nu i fjärde generationen i familjeföretaget.
Vi säljer våra ljus i butiken på Gränsö Slott men du hittar dem även i hemslöjdsbutiker, på museer, Skansen och Svenskt Tenn. Vi exporterar i dagsläget även till Danmark, England, Schweiz, Japan och USA.

Vi komponerar och stöper ljus på traditionellt vis. Klassiska grenljus med urnordiska former och nyskapade kronor och kransar med upp till sextio armar.
Våra ljus utmärks av högkvalitativ stearinblandning, fina vekar och det unika hantverket. Vår egenblandade ljusmassa innehåller bland annat bivax - för doftens skull. Vi formar och doppar varje ljus för hand. De tunna vekarna binds vid pinnar, doppas i stearin och formas var för sig till den rätta formen, för att sedan doppas igen ett flertal gånger.
Allt detta ger fantastiskt lena, skimrande ljus som brinner mycket länge med mjuk, gul låga och stor strålglans. Ljus för livets alla tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar